TEŠKA NEBRIGA

Njemica u Gospiću ostavila dijete u pregrijanom autu: Građani provalili u zadnji tren

Hina

Ilustracija / Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ilustracija / Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Djetetu je pomoć pružena u gospićkoj bolnici “zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti”, izvijestila je ličko-senjska policija.GOSPIĆ – Policija će pokrenuti kriminalističko istraživanje protiv njemačke državljanke koja je u automobilu na parkiralištu trgovačkog centra u Gospiću ostavila dijete koje su od toplinskog udara spasili građani, hitna pomoć te potom liječnici u bolnici u Gospiću.


Djetetu je pomoć pružena u gospićkoj bolnici “zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti”, izvijestila je ličko-senjska policija.


Ravnateljica bolnice u Gospiću, pedijatrica Sandra Čubelić, rekla je Hini da su građani “provalom u automobil spasili 2,5 godišnje dijete od smrti”.
Po njenim saznanjima majka je ostavila sina u autu smatrajući da nema opasnosti, da mu se u automobilu, na suncu, u kratkom vremenu, ne može ništa dogoditi.


“Dijete je kod nas rehidrirano, osvježeno, oporavak je protekao uredno i dijete je danas otpušteno iz bolnice i to s majkom, ali u pratnji policije”, rekla je Čubelić.


U policijskom izvješću piše da je policija u nedjelju oko 15,50 sati zaprimila dojavu od građana da je na parkiralištu trgovačkog centra u Budačkoj ulici u Gospiću u automobilu njemačkih nacionalnih oznaka zaključano dijete koje je pokazivalo znakove klonulosti uslijed visokih temperatura.


Do dolaska policije na mjesto događaja građani su iz vozila izvadili dijete.


U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom njemačkom državljankom, majkom djeteta, stoji u priopćenju, uz obrazloženje da je “ostavljanje djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta, što predstavlja obilježje kaznenog djela povrede djetetovih prava”.


U policiji upozoravaju da se ostavljanjem bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja kazneno djelo povrede djetetovih prava.


“Posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje”, kažu u policiji, ističući da odgovorna osoba zbog toga može biti kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju i do 15 godina.