POTRAGA TRAJE

Nesvakidašnja pljačka: Djevojka ukrala 8 milijuna eura, četiri dana nitko nije primijetio da novca nema

Hina

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Osumnjičena je u poduzeću za sigurnosni prijevoz bila zadužena za pripremanja novca za transport. Kako je novac uspio doći do kombija koji je bio parkiran ispred tvrtke, kao što je to vidljivo iz snimki sigurnosnih kamera, nije poznato.BERLIN – Policija u Bremenu je u petak raspisala potjernicu za 28-godišnjom djelatnicom tvrtke za sigurnosni transport pod optužbom da je ukrala osam milijuna eura.


„Osumnjičena je nakon pljačke u bijegu i ne znamo gdje se nalazi. Zato smo se obratili stanovništvu za pomoć“, stoji u priopćenju policije.


Lokalni dnevnik „Weser Kurier“ je prije toga javio kako se radi o pljački koja se dogodila još uoči praznika Duhova 21. svibnja te da pljačku zbog praznika nitko nije primijetio do 25. svibnja.
Osumnjičena je u poduzeću za sigurnosni prijevoz bila zadužena za pripremanja novca za transport. Kako je novac uspio doći do kombija koji je bio parkiran ispred tvrtke, kao što je to vidljivo iz snimki sigurnosnih kamera, nije poznato.


Državno odvjetništvo, koje je u međuvremenu podiglo optužnicu zbog teške krađe,  polazi od toga da se osumnjičena već neko vrijeme nalazi u inozemstvu.


Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji špekuliraju da se sklonila kod obitelji u Turskoj.


Još jedna osoba, koju se sumnjiči zbog suučesništva, nalazi se u istražnom zatvoru.


Policija smatra da iza krađe stoji organizirani kriminal.


„Minuciozno planiranje i logistika govore u prilog teoriji da se radi o organiziranom kriminalu“, rekao je glasnogovornik policije u Bremenu.


Bremen je uz Berlin i Ruhrsku oblast jedan od dijelova Njemačke u kojima se bilježi pojačana aktivnost tzv. klanskog kriminala u koje su upletene organizirane bande iz Turske i Bliskog istoka.


Nedavno je na sličan način ukradena poveća svota novca iz prostorije carinarnice na nizozemsko-njemačkoj granici, a policija i za ovo djelo sumnjiči organizirani kriminal.