AKCIJA SPAŠAVANJA

Nastavlja se potraga za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača. Nade je sve manje

P. N.

Foto Ministarstvo mora

Foto Ministarstvo mora

Na talijanskom tegljaču „Franco P“ nalazilo se šest članova posada. Jedna osoba, zapovjednik broda, spašena je u srijedu navečer, a u četvrtak su pronađena tijela tri člana posade od ukupno njih pet, za koliko ih se tragalo.Akcija traganja i spašavanja, koju zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma, za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača „Franco P“, koji je potonuo u srijedu navečer, nastavlja se i dalje, priopćilo je Ministarstvo mora.


Na talijanskom tegljaču „Franco P“ nalazilo se šest članova posada. Jedna osoba, zapovjednik broda, spašena je u srijedu navečer, a u četvrtak su pronađena tijela tri člana posade od ukupno njih pet, za koliko ih se tragalo.


U potragu za preostalo dvoje članova posade uključena su četiri broda trgovačke mornarice i plovila talijanske Obalne straže, od četvrtka navečer u potragu je uključen brod “Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i zrakoplov „Pilatus“ Oružanih snaga Republike Hrvatske, a potom i talijanski zrakoplov.
Podsjetimo, potonuće tegljača „Franco P“ na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade dogodilo se u srijedu, 18. svibnja 2002., nešto prije 21.00 sati na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije, nakon čega je pokrenuta zajednička akcija traganja i spašavanja.


Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu „AD3“, koji je „Franco P“ imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari.


Budući je brod „Franco P“ plovio pod talijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.