Ostala u šoku

Napali ravnateljicu zagrebačke škole: Uz psovke, djevojka joj otela mobitel i gurnula ju na tlo

Portal Novi list

Ravnateljica Drvodjeljske škole u Zagrebu Jadranka Pejčić / Foto Screenshot HRT

Ravnateljica Drvodjeljske škole u Zagrebu Jadranka Pejčić / Foto Screenshot HRT

Nakon što su odbili izaći iz škole, ravnateljica im je rekla da mora pozvati policiju, a rasprava se, kaže, pretvorila u napadUpravo na Dan učitelja u zagrebačkoj Drvodjeljskoj školi dogodio se napad na ravnateljicu kada je dvoje mladih, koji nisu učenici škole, upozorila da ne puše u školskom dvorištu.


Ravnateljica Drvodjeljske škole Jadranka Pejčić zatekla je dvoje mladih kako puše u sjenici u dvorištu škole. Upozorila ih je da to u prostoru škole nije dopušteno i da trebaju otići, javlja HRT.


Nakon što su odbili izaći iz škole, ravnateljica im je rekla da mora pozvati policiju, a rasprava se, kaže, pretvorila u napad.
“Vrlo bezobrazno su mi odgovorili, ne želim to ni ponavljati. Govorili su da što se to mene tiče. Djevojka mi je počela psovati majku, otela mi je mobitel iz ruke. Gurnula me je.


Automatski sam se primila za njenu torbu i pala. Bila sam u šoku. Taj dan sam nosila i holtere za srce”, ispričala je ravnateljica Pejčić.


Pristigao je domar, zatvorio vrata škole, pozvane su hitna i policija. Mladić je rukom razbio staklo i ozlijedio se, a zatim pobjegao.


Svi svjedoci događaja još su u šoku.


– Ministarstvo najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a pogotovo unutar ili u blizini odgojno-obrazovnih ustanova. Škole moraju biti sigurna i poticajna okružja za svoje učenike, ali i djelatnike, mjesta nulte tolerancije prema neprihvatljivim oblicima ponašanja, ističu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv maloljetnice čiji su identitet utvrdili, a odvjetnik škole podnio je i kaznenu prijavu protiv dvojca.


No, i u školi i u strukovnoj udruzi ravnatelja skeptični su, ne znaju kako će ovaj slučaj završiti.


– Svi ravnatelji i nastavnici osjećaju se veoma nezaštićeno. Mi smo na udaru djece, roditelja, svih, kaže Jadranka Pejčić, ravnateljica Drvodjeljske škole Zagreb.


Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, kaže da treba pružiti podršku i ravnateljici i učenici koja je to počinila kako bi osvijestila da je to neprihvatljivo ponašanje, da bude svjesna da mora snositi posljedice za svoje ponašanje, javlja HRT.