NAVIJAČKA POZADINA?

Riječki maturanti pretučeni u Puli: Napadnuti od 50-tak nasilnika samo zato što su iz – Rijeke

Edi Prodan

Jedan od roditelja tvrdi da su itekako zatražili liječničku pomoć na hitnom odjelu Pulske bolnice gdje satima čekaju na obradu jer je težina ozljeda vrlo ozbiljna.Otišli na trodnevni izlet u Pulu kako bi proslavili završetak srednjokolskog školovanja, da bi već prve noći završili razbijenih glava te izbijenih zubi. Bio bi to najkraći, ali i silno tužni epilog događaja koji je oko 1,30 sati u noći s petka na subotu kad je na pulskoj Rivi 15 maturanata riječke Elektrotehničke škole napalo pedesetak nasilnika.


Kako saznajemo, riječki maturanti nisu dali nikakvog povoda za napad da bi ih golema skupina huligana ipak krenula mlatiti, točnije jedina poveznica koja se eventualno može iščitati iz čitavog ovog događaja je rivalstvo nogometnih navijača, što nije slučaj s riječkim maturantima. Uostalom u konkretnom slučaju to i ne bi malo nikakve veze jer su sva ovogodišnja nogometna HNL događanja završena.


Od glasnogovornice PU Istarske Nataše Rogić dobili smo priopćenje slijedećeg sadržaja “u svezi Vašeg upita obavještavamo Vas kako je policija noćas oko 1,30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Riva od strane više osoba. U događaju za sada nitko nije zatražio liječničku pomoć. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja.”
S druge strane jedan od roditelja tvrdi da su itekako zatražili liječničku pomoć na hitnom odjelu Pulske bolnice gdje satima čekaju na obradu jer je težina ozljeda vrlo ozbiljna.


O čitavom se događaju oglasio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić:


“Opet se moram ispričavati zbog skupine mladića koji su svoje frustracije iskazali na ovoj djeci.


Ne znam do kada i kako. Žao mi je kao gradonačelniku grada u koji ljudi dolaze živjeti i ostati. U gradu u kojem je svatko dobrodošao, sada već niz ovakvih sukoba.


Ispričavam se svima! Od policije očekujem da privede sve te huligane. Govorim ovo kao gradonačelnik i kao roditelj. Dosta više toga! To nije nikakva hrabrost!


Isprike gradonačelniku Rijeke, Elektro-tehničkoj školi iz Rijeke, djeci i roditeljima. Sram me i žao mi je.


Idući tjedan ćemo sazvati Vijeće za prevenciju kriminaliteta i vidjeti što je to trulo, da se takve stvari događaju.”