Pročelnik Kongregacije za kler

Lazarus You Heung-sik u Zagrebu doznao da ga je papa imenovao kardinalom: “Neću nikada zaboraviti Hrvatsku”

Hina

"Ostat ćete zauvijek u mome srcu!", poručio je okupljenima novoimenovani kardinal koji će večeras na trgu ispred zagrebačke prvostolnice predvoditi misu na blagdan zaštitnice Zagreba.ZAGREB – Pročelnik Kongregacije za kler nadbiskup Lazarus You Heung-sik pohodio je u utorak Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište gdje je izvijestio kako je za boravka u Hrvatskoj saznao da ga je papa Franjo imenovao kardinalom te istaknuo da nikada neće zaboraviti Zagreb i Hrvatsku.


“Budući da sam pozvan na svetkovinu Majke Božje, a ona je moja majka, došao sam ovamo i tu me zateklo imenovanje kardinalom, stoga neću nikada zaboraviti Hrvatsku i Zagreb”, rekao je nadbiskup You Heung- sik.


“Ostat ćete zauvijek u mome srcu!”, poručio je okupljenima novoimenovani kardinal koji će večeras na trgu ispred zagrebačke prvostolnice predvoditi misu na blagdan zaštitnice Zagreba.
Pročelnik Kongregacije za kler nadbiskup Lazarus You Heung sik istaknuo je da je njegova zadaća da ohrabruje svećenike, a Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište posjetio je zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i apostolskim nuncijem u Hrvatskoj mons. Giorgiom Linguom.


Rektor Bogoslovije preč. Željko Faltak čestitao je nadbiskupu You Heung-siku na imenovanju kardinalom po kojem mu “Sveti Otac povjerava još veću odgovornost” za Katoličku crkvu.


Rektor je potom upoznao bogoslove sa životopisom nadbiskupa You Heung- sika ističući važnost “ovog posjeta prefekta Kongregacije za kler koji dolazi među nas s proživljenim dubokim iskustvom vjere koja odiše radošću i optimizmom”, a njemu je predstavio je bogoslovsku zajednicu, odgojitelje i duhovnike.


Pročelnik Kongregacije za kler, koji će u kolovozu biti uvršten u Kardinalski zbor, nadbiskup Lazarus You Heung-sik je na Dan državnosti Republike Hrvatske, 30. svibnja, posjetio Krašić i pomolio se ispred moći blaženog kardinala Alojzija Stepinca.


Nakon molitve u crkvi, kardinal You obišao je i obnovljeni Spomen-dom bl. Stepinca te se još detaljnije upoznao s likom i djelom hrvatskog mučenika i blaženika.