DOBRI ODNOSI

Na zgradi vlade Kosova osvanula hrvatska zastava: Kurti zahvalio Plenkoviću za pomoć u tragičnoj prometnoj nesreći

P. N., Hina

U pismu je Kurti uputio Plenkoviću "najsrdačniju zahvalu za pomoć koju ste nam pružili u teškoj situaciji za našu zemlju".

Na zgradi vlade Kosova osvanula je hrvatska zastava uz natpis “Hvala Hrvatska”. To je učinjeno kao znak zahvalnosti za pomoć nakon prometne nesreće u blizini Slavonskog Broda u kojoj je poginulo 10 osoba, javlja Dnevnik.hr.
Vlada Kosova objavila je u petak navečer na svojem Facebook profilu sliku zgrade u kojoj zasjeda na kojoj je osvanula hrvatska zastava uz natpis “Faleminderit Kroaci/Hvala Hrvatska”.


U objavi piše da je to učinjeno “kao znak zahvalnosti hrvatskoj državi što je pomogla našim zemljacima nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu”.


Podsjetimo, prošlog je tjedna na autocesti pored Slavonskog Broda dogodila prometna nesreća u kojoj je s ceste sletio kosovski autobus te je preminulo 10 osoba.

Kosovski premijer Albin Kurti poslao je i pismo svom hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću u kojemu je zahvalio hrvatskim institucijama i narodu na pomoći unesrećenim Kosovarima nakon teške prometne nesreće nedaleko od Slavonskog Broda prije točno tjedan dana.


U nesreći kosovskog autobusa koja se dogodila 25. srpnja na autocesti A3 nedaleko od Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, a 45 je teže i lakše ozlijeđeno. Kurti je Plenkoviću poslao pismo zahvale koje su objavili lokalni mediji.


U pismu je Kurti uputio Plenkoviću “najsrdačniju zahvalu za pomoć koju ste nam pružili u teškoj situaciji za našu zemlju”.


“Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda”, stoji u Kurtijevom pismu.


“Vaše nesebično zalaganje i zalaganje institucija Vaše države u pružanju sve potrebne skrbi našim sunarodnjacima, duboko je dirnulo naša srca. Narod i Vlada Republike Kosova nikada neće zaboraviti ovaj čin humanosti i solidarnosti s našom tragedijom”, dodaje se.


“Uz najveće poštovanje, uvjeravamo vas da će Republika Kosovo uvijek imati otvoreno srce i otvorena vrata za prijatelje poput Vas”, zaključuje Kurti u pismu Plenkoviću.