NEUTRALIZIRANA OPASNOST

Na području Pećina iz mora izvađena 150 kilograma teška protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata

Šarlota Brnčić

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir MrvošProtubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata, a koja se nalazila u moru na području Pećina, jučer je uspješno uklonjena i na siguran način neutralizirana.Minu su iz mora izvadili policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, ronioci – pirotehničari, pripadnici specijalne policije ATJ Lučko. Uz specijalnu policiju, u akciji su sudjelovali policijski službenici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske, Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeke s dva službena plovila te djelatnici nadležne lučke kapetanije i dezinsekcije sa svojim plovilima.
Akcija je započela u 10 sati, a nakon što su ronioci-pirotehničari locirali minu na dubini od oko 25 metara, izvađena je iz mora te na siguran način prevezena do mjesta na kojem je neutralizirana. Uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera mina je oko 15 sati uništena u moru.


Inače, riječ je mini ukupne težine oko 150 kilograma, od čega oko 60 kilograma eksplozivnog punjenja. Početkom prošle godine uočio ju je riječki ronilac, koji je o svom pronalasku izvijestio javnost i policiju.


Foto PU primorsko-goranska

Foto PU primorsko-goranska


Foto PU primorsko-goranska

Foto PU primorsko-goranska