VREMENSKE (NE)PRILIKE

Na Platku pao snijeg: Sutra se očekuje još hladnije vrijeme, moguć čak i snijeg nošen burom na sj. Jadranu

P. N.

Foto screenshot

Foto screenshot

DHMZ predviđa za sutra još hladnije vrijeme i temperature koje bi mogle pasti u jutarnjim satima i ispod nule, barem u Gorskom kotaru.Kao što su prognostičari i najavljivali, temperature su tijekom vikenda dodatno pale, a pao je ponegdje i snijeg u Gorskom kotaru, pa je tako zabijelilo i Riječanima omiljeno skijalište na Platku.


Istina, daleko je to od debljine snijega koji je potreban za skijaše, ali je ipak najava bijele zime.


Platak je danas osvanuo u bijelom ruhu što se vidi i na fotografiji u podnožju Radeševa.

DHMZ predviđa za sutra još hladnije vrijeme i temperature koje bi mogle pasti u jutarnjim satima i ispod nule, barem u Gorskom kotaru.


Sutra se očekuje promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s povremenom oborinom, glavnina u prvom dijelu dana. Na Jadranu kiša te pljuskovi s grmljavinom, a na kopnu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, uglavnom u gorju.


Snijega nošenog vjetrom može biti i ponegdje na sjevernom Jadranu. Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake, a do kraja dana kiše još može biti samo u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni.


Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a do kraja dana proširit će se duž većeg dijela obale. Još u noći i ujutro u Dalmaciji mjestimice jak jugozapadni i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 10, a najviša dnevna između 2 i 6, na Jadranu 9 i 14 °, kažu u DHMZ-u.