TEŠKA NESREĆA

Na autocesti kod Ogulina prevrnuo se autobus albanskih registracijskih oznaka: Jedna osoba poginula, promet zatvoren za sva vozila

Marin Smolčić, Hina

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Promet na autocesti A1 između čvora Brinje i čvora Ogulin je noćas prekinut.Iako je noćas u Lici palo svega desetak cm novog snijega skliski kolnici i slaba vidljivost otežali su promet na svim cestovnim pravcima. Promet na autocesti A1 između čvora Brinje i čvora Ogulin je noćas prekinut zbog prometne nesreće. Autobus albanskih registracijskih oznaka se prevrnuo, a prema prvim neslužbenim informacijama u nesreći ima i smrtno stradalih.


Kako su izvijestili iz HAK-a za sav promet zatvorena je  dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Ogulin i Brinje u oba smjera zbog prometne nesreće na 112. km.


Nesreća se dogodila na autocesti A1 u smjeru sjevera u 23,43 sata kada je 58-godišnji albanski državljanin, upravljajući autobusom albanskih nacionalnih oznaka, iz neutvrđenog razloga skrenuo udesno, udario u ogradu i prevrnuo se na lijevi bok.
U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 9 putnika i vozač.


Jedna je osoba smrtno stradala, dok je više osoba ozlijeđeno te im se liječnička pomoć pruža u bolnicama u Karlovcu i Ogulinu, navodi se u objavi.


Iz HAK-a također javljaju da je vozačima otežano kretanje na pojedinim dionicama cesta u unutrašnjosti zbog snijega te u priobalju zbog olujnog vjetra. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Istri i Rijeci te obrnuto.