PRIJETNJA

Muškarac prijetio samoozlijeđivanjem, a kad je intervenirala policija nasrnuo na njih sjekirom

Šarlota BrnčićPolicija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je na štetu policijskih službenika počinio kaznena djela prijetnja i prisila prema službenoj osobi u pokušaju.


Naime, policija je u subotu, u večernjim satima, zaprimila dojavu da 35-godišnjak s području Siska prijeti samoozljeđivanjem.


Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su zatekli osumnjičenog u vidno alkoholiziranom stanju (izmjerena koncentracija alkohola od 1,71 promila), koji je prema policijskim službenicima upotrijebio silu tako što je rukama odgurnuo policijskog službenika s ciljem sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje te im više puta prijetio ubojstvom držeći sjekiru u ruci.
Osumnjičeni je uz pomoć sredstava prisile uhićen, dok je s prijetnjama prema policijskim službenicima nastavio i nakon uhićenja u prostorijama nadležne policijske postaje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.