OBIJESNA VOŽNJA

Mrtav pijan vozio autocestom, izazvao prometnu nesreću i pobjegao: Izmjerili su mu više od 2 promila

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELLNa autocesti Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Kutine dogodila se prometna nesreća koju je skrivio dobrano pijani vozač.


Do nesreće je došlo kada je 64-godišnjak iz Županje upravljao automobilom županjskih registracija, pod utjecajem alkohola od 2,33 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.
On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na desnu prometnu traku i udario u vozilo koje se kretalo u istom smjeru. Nakon toga nastavio je vožnju te je naknadno zaustavljen.
Uhićen je i do otriježnjenja smješten u posebne prostorije Policijske postaje te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.


U Ulici Gornji Krivaj, u mjestu Voloder, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene. Nesreću je izazvala 36-godišnjakinja iz Kutine koja je upravljala automobilom kutinskih registracija.
Ona je uslijed neprilagođene brzine skrenula na suprotnu prometnu traku i udarila u teretno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 60-godišnjakinja. Zbog zadobivenih ozljeda obje su prevezene u sisačku Opću bolnicu, gdje su 36-godišnjakinji okvalificirane teške tjelesne ozljede, a 60-godišnjakinji teške tjelesne ozljede opasne za život.
Protiv 36-godišnjakinje Općinskom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.