Bilateralni sastanak

Predsjednik na Općoj skupštini UN-a: Milanović u New Yorku razgovarao s predsjednikom Kostarike

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Hrvatska i Kostarika su ponedjeljak u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje, dodaje se u priopćenju.ZAGREB/NEW YORK – Uoči 76. zasjedanja Opće skupštine UN-a, hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Kostarike Carlosom Alvaradom Quesadom, priopćeno je iz njegova ureda.


Na sastanku dvojice predsjednika razgovaralo se o unapređenju bilateralne suradnje pri čemu je dogovoreno i podizanje diplomatske razine bilateralnih odnosa dviju država.


Predsjednici Milanović i Quesada složili su se kako dobrim odnosima Hrvatske i Kostarike pridonosi i mala, ali dobro organizirana hrvatska zajednica u Kostariki, osobito u gradu Puntarenas.
Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i načinu kako riješiti probleme koje je ona uzrokovala.


Dvojica predsjednika su razgovarala i o zaštiti ljudskih prava, kako u kontekstu borbe protiv covida-19, tako i kroz multilateralnu suradnju.


Hrvatska i Kostarika su ponedjeljak u UN-u organizirale, kao supredsjedatelji, ministarski sastanak o ulozi žena u sprječavanju masovnih zločina kao doprinos toj vrsti multilateralne suradnje, dodaje se u priopćenju.


Hrvatski predsjednik stigao je u nedjelju u New York gdje će sudjelovati na 76. Općoj skupštini UN-a i imati niz bilateralnih sastanaka.