INTIMAN ŽIVOT PREDSJEDNIKA

Milanović: “Mene je zadnji put mama slikala u kupaćim gaćama kad sam imao 13 godina”

P. N.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

"Ja moram stalno govoriti da je predsjednik Vlade laže. To je laganje. Ili čovjek ništa ne zna o državi. Imam sve informacije iznutra", rekao je Zoran Milanović.Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Petrinju i Majske Poljane, javlja Televizija N1.


“Dojmovi su tužni. Nemam odgovor zašto se mjesecima nakon potresa ništa ne radi. Nemam pojma zašto su elaborati 12 tisuća kuna”, rekao je Milanović.


“Žao mi je što sve stoji. Ja to uspoređujem s Gunjom 12015. kad se išlo na horuk, ali je išlo brže. Isto se radilo o ljudima koji nemaju gdje živjeti”, rekao je Milanović.
Komentirao je i otvaranje granica za izbore.


– Više nitko nema masku. Ako se otvaraju granice, to u redu je ako su se stekli uvjeti. Nije u redu da su ljudi odavde otišli pa ne mogu glasati. Potresom nije pogođena cijela Hrvatska, kazao je Milanović.


Osvrnuo se i na fotografije u kupaćim gaćama i kupovinu borbenih aviona.


– Mene je zadnji put mama slikala u kupaćim gaćama kad sam imao 13 godina. To je nepristojno, rekao je Milanović.


Komentirao je proces nabave borbenih zrakoplova.


– Vlada nam je dužna odgovor. Sredinom prosinca je Povjerenstvo završilo svoj posao. Premijer opet govori neistinite, nema dana da nešto ne slaže, kaže da sam se mogao uključiti, a da nisam. Ali jesam preko načelnika Glavnog stožera. Ja moram stalno govoriti da je predsjednik Vlade laže. To je laganje. Ili čovjek ništa ne zna o državi. Imam sve informacije iznutra. Konačno se otelite, gospodo. To je bolan proces, ali rezultira jednim životom, makar i telećim, naveo je Milanović.


Milanović je rekao da je ministru obrane Mariju Banožiću ponudio zajedničko polaganje vijenaca, no, kaže, kako Banožić nema dozvolu za to.


– Ne da mu Plenković. Ministar nije samostalan u punoj mjeri u kojoj bi trebao biti. Ante Kotromanović bi meni već dao ostavku, objasnio je Milanović.


– Ja zapovijedam ljudima, odluke se odnose na šoder, dodao je Milanović, koji je danas položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi.