OBNOVA NAKON POTRESA

Konačno određene lokacije za gradnju pet zgrada na Banovini, evo gdje će se nalaziti

Hina

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Zemljište površine 7000 metara četvornih u vlasništvu je Republike Hrvatske.  SISAK – Državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je u srijedu lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada na području Petrinje, Gline i Topuskog.


Kako je priopćeno iz Središnjeg ureda, radni dan je počeo u Petrinji, gdje je Hanžek sa suradnicima i projektantima, u pratnji privremenog pročelnika Ivana Begića, obišao lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada na Sajmištu, nedaleko od kontejnerskog naselja i bivše vojarne Zrin.


Izrada projektne dokumentacije je u završnoj fazi, što će do kraja prosinca 2021. omogućiti početak javnog nadmetanja za izgradnju pet zgrada, a izmjena GUP-a Petrinje, koju je prije desetak dana prihvatilo Gradsko vijeće, omogućila je realizaciju projekta od iznimne važnosti za obnovu potresom uništenoga grada.
Na sastanku s gradonačelnikom Gline Ivanom Jankovićem državni tajnik Hanžek predstavio je projekt za izgradnju tipskih višestambenih zgrada. Postupak javne nabave za izgradnju prvih višestambenih zgrada u Glini pokrenut će se do kraja godine, a lokacije su usklađene s potrebama i urbanističkim zahtjevima grada Gline.


U Topuskom su državni tajnik i načelnik općine Ivica Kuzmić na lokaciji izgradnje, zajedno s projektantima, potvrdili odrednice projekta na temelju kojega će se izgraditi nekoliko višestambenih zgrada. Zemljište površine 7000 metara četvornih u vlasništvu je Republike Hrvatske.