KRIJUMČARI LJUDI

Kod Korenice turski državljanin pokušao u Hrvatsku uvesti 11 migranata

Marin Smolčić

Foto: Pu zadarska

Foto: Pu zadarskaPod okriljem mraka kasno sinoć su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u mjestu Donji Vaganac, u blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom, zaustavili putničko kombi vozilo zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Turske. Utvrđeno je da u vozilu prevozi 11 stranih državljana.


Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Turske. Naime, utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a 33-godišnji državljanin Turske je na nečovječan i ponižavajući način u putnički dio smjestio devet osoba, a u prtljažnik dvije osobe kako bi ih prevezao do odredišta.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnji državljanin Turske je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.
Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrdeno je da se radi o 9 državljana Iraka i 2  državljana Turske te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.