TEŠKA PROMETNA NESREĆA

Jutros u Zadru poginuo muškarac u sudaru automobila i teretnog vozila

Šarlota Brnčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELLCrni niz prometnih nesreća sa poginulim osobama nastavljen je i jutros kada je u 5.50 sati policija uzbunjena dojavom da se u Ulici Franka Lisice u Zadru dogodila teška nesreća


Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio zamjenik državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad se 34-godišnji vozač teretnog automobila Man, zagrebačkih registarskih oznaka, za koji je bilo pridodano priključno vozilo, sa sporednog puta uključivao u promet na kolnik ceste Ulice Franka Lisice, koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću cestom.


Tom prilikom na središnji dio priključnog vozila dolazi do naleta Forda, zadarskih registarskih oznaka, koji se odbio preko nogostupa na travnatu površinu, gdje se i zaustavio, a kojim je upravljao 67-godišnjak, koji nije koristio sigurnosni pojas.
U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač Forda, dok je putnica u dobi od 63 godine zadobila teške tjelesne ozljede.
Za vrijeme trajanja očevida je promet Ulicom Franka Lisice bio u prekidu od 5.50 do 8 sati te se odvijao obilaznim pravcima.
U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, priopćili su iz PU zadarske.