BURNO NA OTOKU

Johnson na udaru: Njegove zabave počela istraživati i britanska policija

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ta bi istraga mogla odgoditi onu unutarnju koju je zatražio Johnson, a čiji se rezultati očekuju kasnije ovaj tjedan i smatraju se ključnima za Johnsonovu budućnost na funkciji premijera. LONDON – Britanska policija istražit će navodno kršenje ‘lockdowna’ u rezidenciji premijera Borisa Johnsona nakon što je dobila unutarnje izvješće o nizu okupljanja.


Johnson se bori za politički opstanak nakon novih optužbi da je kršio mjere opće karantene koje je sam uveo, sudjelujući na rođendanskoj proslavi u Downing Streetu, u vrijeme zabrane okupljanja u zatvorenim prostorima.


Ta je proslava posljednja na listi okupljanja u Downing Streetu, uključujući ono poznato u javnosti kao ‘donesite svoju cugu’ slavlje za koje je Johnson rekao da je smatrao da se radi o radnom događaju.
Londonska policijska povjerenica Cressida Dick objavila je da policija kreće s istragom.


„Mogu potvrditi da Met (gradska policija) sad istražuje nekoliko događaja koji su se održali u Downing Streetu i Whitehallu u posljednje dvije godine, u svjetlu mogućih kršenja covid-19 mjera“, rekla je.


Ta bi istraga mogla odgoditi onu unutarnju koju je zatražio Johnson, a čiji se rezultati očekuju kasnije ovaj tjedan i smatraju se ključnima za Johnsonovu budućnost na funkciji premijera.