KRŠENJE MJERA

Iz samoizolacije direktno u riječku policiju: I ovog tjedna još dvije osobe ušetale do šaltera PUPG-a

Šarlota Brnčić

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELLOd petka, 26. ožujka do danas, na području PU primorsko goranske zabilježeno je 16 slučajeva kršenja epidemioloških mjera.


Kao i u prethodnom razdoblju najviše je slučajeva zabilježeno na graničnim prijelazima, i to na Rupi i Pasjaku gdje je u deset slučajeva zatečeno 14 stranih državljana iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Njemačke, Makedonije, Italije i Slovenije. Naime, prilikom izlazne granične kontrole policija je utvrdila da većina od njih, iako su na ulasku naveli da tranzitiraju kroz Republiku Hrvatsku, to nisu učinili već su boravili u raznim mjestima, a da nisu napravili potrebno testiranje niti su bili u samoizolaciji.


Pored njih, i ovog tjedna su u šalter sali u sjedištu Policijske uprave u Rijeci zatečene dvije osobe s važećom mjerom samoizolacije. Riječ je o hrvatskom te državljaninu Bosne i Hercegovine, koji su unatoč određenoj im mjeri došli obaviti upravne poslove.
U kršenju mjere samoizolacije zatečen je i jedan hrvatski državljanin koji je došao u jednu od riječkih stanica za tehnički pregled vozila te dva državljanina Kosova koja su zatečena ispred ugostiteljskog objekta na širem području Bakra.


U kršenju mjere samoizolacije 30. rujna u središtu Rijeke policijski službenici interventne policije zatekli su 34-godišnjaka s nešto više od pet grama marihuane. Zbog neovlaštenog posjedovanja droge prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.
Njemu, jednako kao i svim navedenima, zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su prekršajni nalozi kojima je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.
Početkom tjedna, 29. ožujka zbog nenošenja zaštitne maske prilikom dolaska u službene prostorije policije u Čabru, hrvatskom državljaninu je izdano pismeno upozorenje.
Također, zbog kršenja epidemioloških mjera prekršajno je prijavljen i 37-godišnjak koji je 27. ožujka na području otoka Krka organizirao privatno okupljanje kojem je prisustvovalo više osoba nego li je to dozvoljeno. Isto tako, sankcioniran je i temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog vike i galame za vrijeme okupljanja, a kojim se remetio javni red i mir građana.