Odlučili

Irska u subotu ukida gotovo sve covid restrikcije

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Imaju jednu od najvećih stopa procijepljenosti booster dozom, pa je broj teško bolesnih puno manjiIrska će u subotu ukinuti gotovo sve covid restrikcije jer veliko povećanje broja zaraženih nije dovelo do velikog povećanja broja ljudi koji trebaju bolničko liječenje, rekla je ministrica Helen McEntee.


Irska je prošli tjedan imala drugu najveću incidenciju zaraženih koronavirusom u Europi, ali i jednu od najvećih stopa procijepljenosti booster dozom pa je broj teško bolesnih od covida-19 puno manji nego u prethodnom vrhuncu.


Po savjetu dužnosnika za javno zdravlje, vlada je odlučila da se barovi i restorani više neće morati zatvarati u 20 sati, što je bilo uvedeno prošle godine kada se pojavio omikron, niti tražiti od gostiju dokaz o cijepljenju.
Moći će također raditi punim kapacitetom.


No nošenje maski u javnom prijevozu i u trgovinama ostaje za sada na snazi.


“Sretna sam što mogu reći da će od sutra u 18 sati velika većina restrikcija koje su, s prekidima, na snazi gotovo dvije godine biti ukinute”, rekla je ministrica pravosuđa Helen McEntee u video poruci objavljenoj na Instagramu nakon sastanka vlade.


Premijer Micheal Martin objavit će tu vijest putem televizije.