ISCRPLJENE NA VRUĆINI

Dvije Njemice se izgubile kod vijadukta Anđeli u blizini Matulja, policija ih je morala spašavati

Šarlota Brnčić

Snimio: MATEO LEVAK

Snimio: MATEO LEVAK

Za manje od 20 minuta policijska ophodnja ih je pronašla, pružila im pomoć te ih dovezla u opatijski hotel gdje su inače ove mlade Njemice odsjele.Dvije njemačke državljanke pohvalile su danas opatijsku policiju na izuzetno efikasnom, humanom i profesionalnom postupanju. Riječ je,naime, o svojevrsnom spašavanju jer su se te turistkinje jutros oko 6 sati hodajući po nepoznatom terenu izgubile u blizini vijadukta Anđeli na autocesti kod Matulja, te pozvale policiju u pomoć.


Za manje od 20 minuta policijska ophodnja ih je pronašla, pružila im pomoć te ih dovezla u opatijski hotel gdje su inače ove mlade Njemice odsjele.


U komunikaciji sa službenicima policije, izgubljene turistkinje su pokazivale zabrinutost i strah, no sve je vrlo brzo nestalo prilikom razgovora na jeziku koje razumiju i kroz empatični i profesionalni pristup policijskih službenika.
Njemice su uz zahvalu na pruženoj pomoći, osobito pohvalile opatijsku policiju na humanom i stručnom pristupu koje im pruža apsolutni osjećaj sigurnosti tijekom njihovog odmora u Hrvatskoj, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.