Sisačko-moslavački župan

Ivo Žinić istupio iz HDZ-a: Presudile mu silne nekretnine koje su otkrivene nakon potresa

Hina, P. N.

Foto Pixsell, Google Maps

Foto Pixsell, Google Maps

"Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku", naveo je Žinić.ZAGREB – Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić izašao je iz Hrvatske demokratske zajednice, nakon 30 godina članstva, objavio je u petak Radio Banovina.


Žinić je rekao da je to učinio “zbog pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u”.


“Razlog moga istupanja iz stranke su načini i metode koje su korištene unazad godinu dana s ciljem destabiliziranja mene kao župana, a osobito kao predsjednika ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije”, istaknuo je Žinić.
Rekao je i kako ga korištenje teške situacije u kojima se Sisačko-moslavačka županija našla, korištenje ranjivosti cijele županije i stanovnika u političke svrhe, dodatno destabiliziranje županije kada je funkcionalnost sustava, zajedništvo i iskustvo najpotrebnije za oporavak “podsjeća na sustav protiv kojeg smo se nekada borili”.


“Mi smo se navikli boriti sami. Sisačko-moslavačka županija uvijek je iz zahtjevnih situacija izlazila jača i bolja. Bili smo najjači kada je bilo najteže. Moj cilj će i dalje biti stabilizacija, obnova i oporavak županije. I dalje ću biti posvećen radu za boljitak naših mladih, za sigurnost naših starijih, za očuvanje radnih mjesta, za opće dobro”, poručio je Žinić.


Dodao je i kako iz HDZ-a ne izlazi “zbog tisuće naših vjernih i odanih članova već pojedinaca kojima po ničemu nije mjesto u HDZ-u”.


“Vjerujem kako će se kroz vrijeme promijeniti okolnosti i da ću se u budućnosti moći ponosno vratiti. Hvala svima koji me podržavate, a ja dajem obećanje da vas neću iznevjeriti i da ću i dalje raditi za našu Hrvatsku”, naveo je Žinić.


Inače, obitelj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite.


Podaci o brojnoj i vrijednoj Žinićevoj imovini objavljeni su nakon potresa koji je pogodio Banovinu, a sada su mu očito i presudili, barem kada je riječ o aktivnom članstvu u SDP-u.