'Dječja igra'

Žigosanje slova ‘U’ u školi: Jednoglasno odbili smijeniti ravnatelja

Portal Novilist.hr

Foto Zadarski list, Pixsell

Foto Zadarski list, Pixsell

Školski odbor nije prihvatio prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješiNakon što je ministrica Blaženka Divjak zatražila da se smjeni Jozu Dragića, ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru, Školski odbor je to jednoglasno odbio.


– Nisu prihvatili prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlogu inspektora. Sada je na potezu viša instanca – rekao je za HRT Radio Zadar Ivan Šimunić, pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije.


Dodaje da ministrica, ako to smatra opravdanim, može i sama razriješiti ravnatelja.
Riječ je o školi u kojoj je prije mjesec dana učenici prvog razreda srednje škole, užarenim upaljačem, kolega na nastavi žigosao slovo “u”, a ravnatelj škole Jozo Dragić rekao kako je riječ o dječjoj igri. Ministarstvo je u školu poslalo inspekciju koja je otkrila propuste u radu ravnatelja, a profesor Ante Ćoza, koji je predsjednik Školskog odbora, odlučivao je o smjeni ravnatelja.