Zaoštrava se retorika

Žestoki napad HDZ-a na Domovinski pokret: “Škoro je bio protiv Tuđmana, a onda je doveo Milanovića na čelo države”

Hina

Ivan Anušić (Pixsell) i Miroslav Škoro (Novi list)

Ivan Anušić (Pixsell) i Miroslav Škoro (Novi list)

Miroslav Škoro i Domovinski pokret imaju za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti, kaže Ivan AnušićPotpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić ocijenio je u nedjelju kako na predstojećim parlamentarnim Miroslav Škoro i Domovinski pokret “imaju za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti”.


U priopćenju za javnost Anušić navodi kako su jučer, na Dan državnosti, u javnost poslane brojne političke poruke u svijetlu nadolazećih izbora, a da je Miroslav Škoro čija se politička platforma temelji na Domovinskom ratu, u Vukovaru morao odgovoriti na pitanje od kojeg se pokušava sakriti otkako je ponovo stupio na političku scenu, pitanje “gdje si bio 1990 ili 1991. godine?”
Ističe kako je Škoro, koji je izabrao čitav svoj politički put graditi upravo na Domovinskom ratu, jučer potvrdio kako je bio u Americi i da se u Hrvatsku se vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog sporazuma


Kako je ocijenio Anušić, ta je Koalicija “predstavljala žestoku oporbu demokršćanstvu koje je zagovarao dr. Franjo Tuđman na čelu HDZ-a.”
“Kao što je tada, prije tri desetljeća, stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. svojim političkim angažmanom doveo na čelo države Zorana Milanovića”, ustvrdio je Anušić.


Stoga smatra kako na parlamentarnim izborima koji su pred nama “Miroslav Škoro i Domovinski pokret imaju za zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti”.


“U prilog tome govori i predstavljanje koalicije s Lazarom Grujićem kojeg je Domovinski pokret predstavio kao „svježe snage“ koje pristupaju njihovoj političkoj platformi. Platformi koju temelje na žrtvi Domovinskog rata, a koaliraju s čovjekom koji je prije svega šest mjeseci pozivao svoje biračko tijelo da glas na predsjedničkim izborima da Zoranu Milanoviću”, istaknuo je Anušić.


Anušić zaključuje kako “Domovinski pokret ovakvim načinom funkcioniranja i koaliranjem s osobama i političkim opcijama s krajnje desnog i krajnje lijevog spektra jasno pokazuje da osobni interes stavljaju ispred hrvatske države i nacionalnih interesa”.