Ozlijeđena životinja

Ženka jazavca iz Markuševca oporavlja se u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Hina

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Ne može se sa sigurnošću utvrditi je li nešto palo na nju, ili je napadnuta ili ju je udario automobil, dodaju u Skloništu za nezbrinute životinjeŽenka jazavca koja je u proteklih 15-tak dana triput dolazila u zagrebačko naselje Markuševec, dobro se oporavlja u zagrebačkom Zoološkom vrtu, priopćili su u srijedu iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.


U ponedjeljak navečer tijekom šetnje sa svojim psima opazio ju je jedan Markuševčanin te pozvao terensku ekipu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.


“Prije toga ženka jazavca je dvaput pronađena u središtu Markuševca, pa smo je vraćali u prirodu. No, kad je uočena i treći put, odvezli smo je u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, gdje je utvrđeno da je dezorijentirana i ima ozljedu glave”, rekli su u Skloništu.
Ne može se sa sigurnošću utvrditi je li nešto palo na nju, ili je napadnuta ili ju je udario automobil, dodaju u Skloništu za nezbrinute životinje.


Dobar znak za oporavak je što je životinja danas počela jesti. Svi uključeni u njezino spašavanje nadaju se da će biti dobro i da će se moći vratiti u prirodu.