Prvi slučaj reinfekcije

Ženi iz Bjelovara korona potvrđena drugi put u samo tri mjeseca: ‘U šoku sam. Prvi put nisam imala nikakve simptome’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom, pričaNa području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je prvi slučaj reinfekcije koronavirusom. Portal Klikni.hr navodi kako se radi o ženi srednje srednje životne dobi koja je koronavirus prvi put preboljela u rujnu, a pozitivan nalaz ponovno je dobila jučer ujutro.


“Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom. Dijete je tada bilo negativno, a ja pozitivna, iako nisam imala niti jedan simptom”, priča pacijentica, koja ovaj put nije ni pomišljala da bi mogla opet dobiti koronavirus.


No prošlog tjedna je osjetila simptome – bol u prsima, povišenu temperaturu, grlobolju i glavobolju.
“Liječnica je prvo pomislila kako je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus. Testirala sam se u subotu i, evo, jutros, dobila pozitivan nalaz. Naravno, bio je to šok jer sam bila uvjerena da se još neko vrijeme ne mogu ponovno razboljeti”, rekla je sugovornica portala.


Glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić kaže kako joj je jako teško komentirati spomenutu situaciju.


“Moja je pretpostavka da pacijentica, koja prvi put nije imala nikakve simptome bolesti, tada nije razvila antitijela, zbog čega je ponovno došlo do zaraze” – kaže dr. Grgić, koja ne isključuje da je ovakvih slučajeva bilo više, ali nisu zabilježeni, piše Klikni.hr.