Kandidat za predsjednika SDP-a

Željko Kolar predstavio program u Rijeci: “SDP se predugo bavi sam sobom, a vremena za čekanje nema”

Damir Cupać

Kao što su nam naši birači i članovi poručili - moramo najprije resetirati sebe da bi resetirali Hrvatsku, izjavio je KolarRIJEKA – Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar pozvao je sve stranačke kolegice i kolege da izađu na drugi krug izbora i daju glas njemu jer on ima pobjednički mentalitet i može vratiti stranku na pobjedničke staze već na lokalnim izborima.


– Čestitam Romani Jerković i Željku Jovanoviću na ulasku u Predsjedništvo SDP-a. Naši članovi su prepoznali njihov dugogodišnji rad. Kada pobijedim, uvjeren sam u dobru suradnju i s Predsjedništvom i s Glavnim odborom.


Moja je ključna poruka da sukobi unutar SDP-a moraju prestati. SDP se predugo bavi sam sobom, a vremena za čekanje nema. Kao što su nam naši birači i članovi poručili – moramo najprije resetirati sebe da bi resetirali Hrvatsku, izjavio je Kolar. On je dodao da je neprihvatljivo da SDP ne reagira na dnevne probleme, pojasnivši da nije dovoljno samo kritizirati HDZ, već treba nuditi rješenja.

– Vidim takav SDP sa svim ljudima iz Predsjedništva i Glavnog odbora. Kada postanem predsjednik, ti će ljudi moji prvi suradnici. SDP mora biti moderna stranka lijevog centra i mora voditi brigu o svima onima koji žive od svoga rada. Biramo između Peđe Grbina i mene, između sjajnog teoretičara i sjajnog praktičara. Dokazao sam u praksi da mogu i znam pobjeđivati na izborima. A pred nama su lokalni izbori koji su prilika za dizanje rejtinga.


Moramo svi dati maksimum kako bi zadržali gradove, općine i županije u kojima smo pobijedili. Uvjeren sam da će Rijeka ostati crvena, crvena od ponosa na svoju povijest. Rijeka je u mnogočemu najnapredniji hrvatski grad i često smo u nju dolazili kako bi vidjeli dobre primjere iz prakse. Uvjeren sam da mogu najbolje pripremiti stranku za lokalne izbore jer točno znam što treba napraviti da bi moblizirali ljude na terenu. Za moderan SDP i pravednu Hrvatsku vrijedno je boriti se, izjavio je Kolar.


Na pitanje je hoće li biti hametice potučen u drugom krugu izbora s obzirom da se Peđi Grbinu mogu pripisati glasovi Ranka Ostojića pa Kolar može računati na svoje i možda glasove Mirele Ahmetović, a to je maksimalno 40 posto, Kolar je odgovorio da je drugi krug druga utakmica i da je uvjeren u pobjedu.


– Ne postoje Rankovi, Peđini, Mirelini ili moji glasovi jer smo svi mi SDP-ovci. Idemo u novu utakmicu s nanovo podijeljenim kartama. U svakoj županijskoj organizaciji moram rasti samo jedan posto da bi pobijedio, a to je i te kako ostvarivo.


Imamo primjer kolege Ratka Čačića koji je jedva ušao u drugi krug za župana, a onda u drugom krugu uvjerljivo pobijedio. Znam kako se pobjeđuje, a imam pobjednički mentalitet. Uvjeren sam u svoju pobjedu, a ako ne pobijedim, napravit ću sve da Peđa ima miran mandat i podršku svih onih koji su glasali za mene, zaključio je Kolar.