Pandemija

Željka Karin: Na Covid pozitivan student koji je radio kao ispomoć na Splitskom ljetu

Hina

Željka Karin / Foto Milan Sabic/PIXSELL

Željka Karin / Foto Milan Sabic/PIXSELL

"Radi se o studentu koji je preko studentskog servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na Sustipanu na otvorenom prostoru i njegovo stanje  je dobro", rekla je Željka KarinZa studenta koji je bio angažiran kao ispomoć na Splitskom ljetu utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali nije bio u bliskom kontaktu s osobljem, glumcima i publikom te nastavak festivala nije upitan, doznaje se od ravnateljice županijskog zavoda za javno zdravstvo Željke Karin.


“Radi se o studentu koji je preko studentskog servisa bio angažiran kao ispomoć na ovogodišnjem Splitskom ljetu, na Sustipanu na otvorenom prostoru i njegovo stanje  je dobro. On nije bio u bliskom kontaktu s ostalim sudionicima te nema epidemiološke ugroze za ostale niti je ugrožen nastavak manifestacije Splitsko ljeto”, rekla je u nedjelju u izjavi za Hinu ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.


Intendant splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Srećko Šestan rekao je da će se Splitsko ljeto nastaviti uz pridržavanje uputa iz županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.
“Prema informacija tog Zavoda, ne bi trebalo biti nikakvih zastoja u održavanju ovogodišnjeg Splitskog ljeta,” rekao je Šestan za Hinu.


Karin je rekla da je zaraza kod tog mladića utvrđena prošli četvrtak te su on i još dvije osobe koje su kratko bile uz njega stavljane u samoizolaciju, ali te dvije osobe nisu pozitivne na Covid-19.
“Iako nisu zaražene, ove dvije osobe su stavljane u samoizolaciju iz predostrožnosti kako u daljnjem radu ne bi slučajno bili ugroza”, rekla je Karin.
Dodala je kako je po epidemiološkom nadzoru i izjavi nadležnog epidemiologa koji postupa po dobivenim podacima “sve pod kontrolom”.


Kako se doznaje, mladić je radio kao noćni čuvar.