Napustila stranku

Željka Antunović: Izišla sam iz SDP-a, a Zorana Milanovića se sramim. On se sada bori za glasove desnice

P. N.

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

- O odlikama koje se donose na vrhu stranke članstvo doznaje iz medija. Ja se već dosta u stranci informiram zahvaljući nekim poznanstvima, rekla je Antunović.Nekoć ugledna članica SDP-a i ministrica u vladi Ivice Račana Željka Antunović izišla je iz SDP-a. Za N1 televiziju objasnila je da “prestanak njenog članstva nema direktnu vezu s odlukama Glavnog odbora o raspuštanju zagrebačke organizacije”.


– Samom odlukom o raspuštanju dosadašnji članovi nisu prestali biti članovi stranke, nego će o tome odluku donositi povjerenici. Nakon puno razmišljanja o tome što se u stranci događa, ja sam u konačnici odlučila za sebe. Od prije dva dana više nisam članica stranke. Osobno govoreći ja sam u toj stranci prošla svega i svačega. Prošla sam i puno ponižavajućih trenutaka. Neki moj osobni osjećaj uvrijeđenosti nije osobno utjecao na ovo. Na neki način sam uvrijeđena da o mom doprinosu stranci odlučuje netko koga ja ne poznajem, niti on poznaje mene i organizaciju. Ono što je bila točka na i i što je presjeklo moju konačnu odluku, zaključila sam da je odnos prema članstvu krajnje neprihvatljiv, rekla je Antunović.


Kao problematičan detalj navela je i to što članstvo nije na vrijeme informirano o odlukama vrha stranke.
– O odlikama koje se donose na vrhu stranke članstvo doznaje iz medija. Ja se već dosta u stranci informiram zahvaljući nekim poznanstvima, rekla je Antunović.


Govoreći o budućnosti SDP-a, istaknula je da se stranka gradi tako što se gradi povjerenje kod birača i članstva.


– Treba biti uporan, treba biti marljiv, treba prepoznavati svoje pogreške iz prošlosti i ne ponavljati ih, rekla je Antunović.


Ona je također istaknučla da se stranka zanemaruje još iz vremena kad je njezin predsjednik bio Zoran Milanović.


– Milanović je imao stav da su njegov rejting i utjecaj sasvim dovoljni i da tu nije potrebna stranka. Njemu je bilo mučno baviti se stranačkim problemima. Nakon što je njegov rejting u javnosti počeo padati, naravno da je počeo padati i rejting stranke. Milanović je bio jaka persona, ali nije vezivao stranku nego ju je raslojavao, rekla je Antunović.


Istaknula je kako vjeruje da je Milanović trenutačno potpuno nezainteresiran za stanje u SDP-u.


– Od SDP-a je uzeo sve što mu je bilo potrebno. On se sada bori za glasove desnice i očito je da na njih računa za sljedeći mandat. Ne znam kako bi mogao još jedanput biti SDP-ov kandidat nakon što je Glavašu vratio odličja i činove. Jako dobro poznajem Zorana Milanovića. On je uspješan političar, intelektualac, načitan i verbalno izvrstan, ali njegov karakter je odmogao SDP-u. A kao predsjednik države ne da mi se ne sviđa, nego me ja pomalo i sram jer to sve vrvi od bezobrazluka i uvreda na pojedinačnoj razinim, rekla je Željka Antunović.