Uskoro novi datumi

Zbrajat će se šteta: Zbog koronavirusa odgođeni Digital Takeover, Place2go, Dani komunikacija….

Hina

foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Još i prije preporuke organizatori nekih skupova koji su trebali okupiti veći broj izlagača i posjetitelja izvijestili su o otkazivanju odnosno odgodi, pri čemu neki najavljuju da će o novim datumima izvijestiti uskoro, dok su neki izišli s novim datumima na jesen.ZAGREB – Zbog širenja koronavirusa otkazuju se odnosno za jesen odgađaju brojni poslovni skupovi najavljeni za ožujak ili početak travnja pa su tako u danas organizatori izvijestili o odgodi međunarodnog sajma turizma Place2go, Dana komunikacija, Europskog dana tržišnog natjecanja, Digital Takeover, itd.


Nacionalni stožer Civilne zaštite danas je preporučio dvije nove mjere zaštite od koronavirusa koje se odnose na kontrolu ljudi u međunarodnom prometu i ograničavanje javnih skupova s više od 1000 sudionika, a bit će na snazi do daljnjega.


“Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i događaje gdje sudjeluje više od 1000 ljudi. Svi organizatori okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji uključuju jasno istaknute upute Stožera i HZJZ-a, na takvim skupovima će biti nužno osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima i svima dati jasne upute da se suzdrže od uobičajenoga neverbalnog komuniciranja, poput rukovanja i izbjegavanje bližih socijalnih kontakata”, rekao je poslijepodne na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Još i prije te preporuke organizatori nekih skupova koji su trebali okupiti veći broj izlagača i posjetitelja izvijestili su o otkazivanju odnosno odgodi, pri čemu neki najavljuju da će o novim datumima izvijestiti uskoro, dok su neki izišli s novim datumima na jesen.


Odgođeni Digital Takeover i Place2go sajam


Organizatori regionalnog transformacijskog i inovacijskog skupa Digital Takeover 2020., koji se trebao održati 13. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, jutros su objavili o odgodi zbog najnovije epidemiološke situacije u zemlji i okruženju. Najavljuju da će o novom datumu i drugim detaljima tog događaja izvijestiti uskoro.


O odgodi su izvijestili i organizatori međunarodnog sajma turizma Place2go, koji se od 13. do 15. ožujka trebao održati u zagrebačkoj Areni.


“Sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i ostalih nadležnih institucija vezano uz nove okolnosti oko širenja koronavirusa (COVID-19), Međunarodni sajam turizma Place2go se odgađa, a novi datum će se objaviti uskoro”, navodi se u priopćenju.


Idejna začetnica i direktorica Place2go sajma Damjana Domanovac ističe kako su se, “s obzirom na čitav niz otkazanih javnih manifestacija diljem Europe, do posljednjeg trenutka nadali da će ipak uspjeti održati sajam i na taj način pružiti poruku ohrabrenja kolegama u turističkom sektoru koji su trenutno u vrlo nezavidnoj situaciji”. No sigurnost i zdravlje izlagača, predavača i posjetitelja nam je na prvom mjestu te smo sukladno napucima relevantnih institucija donijeli odluku o odgađanju sajma dok se situacija ne stabilizira, naglasila je Domanovac.


Dani komunikacija krajem listopada, LEAP Summit početkom listopada


I organizatori Dana komunikacija, koji su se trebali održati od 2. do 5. travnja, poslijepodne su izvijestili da se taj festival tržišnih komunikacija odgađa za kraj listopada.


“Dani komunikacija ove će se godine umjesto početkom travnja održati od 29. do 31. listopada 2020. Nastavno na preporuke Svjetske zdravstvene organizacije vezano uz globalnu situaciju sa širenjem koronavirusa, a zbog predanosti sigurnosti svih tri tisuće sudionika, predavača i partnera koji ovaj netipični festival čine jednim od najboljih na svijetu, organizatori su donijeli odluku o pomicanju datuma održavanja Dana komunikacija 2020 s proljeća na jesen”, izvijestili su organizatori tog skupa – Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i IAB Hrvatska.


Ističu kako je odluka o novom terminu (od 29. do 31. listopada) donijeta i zbog činjenice da su kompanije u kojima radi dio predavača i sudionika zabranile putovanja, kao i sudjelovanja u većim događanjima.


“Odabirom novog termina Dani komunikacija pridružili su se cijelom nizu drugih međunarodnih i domaćih događanja koja, stavljajući na prvo mjesto zdravlje i dobrobit svakog pojedinca, održavanje prilagođavaju trenutno neizvjesnim okolnostima”, obrazlažu organizatori.


Početkom listopada, pak, održat će se međunarodna konferencija za mlade profesionalce – LEAP Summit.


LEAP Summit je trebao u Zagrebu od 26. do 27. ožujka okupiti i 3.500 sudionika iz više od 40 zemalja, no zbog trenutne situacije s COVID-19 virusom, organizatori su tu konferenciju odgodili za 1. i 2. listopada.


“S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, odlučili smo odgoditi održavanje petog jubilarnog izdanja do jeseni, kao preventivnu ali i sigurnosnu mjeru za sve naše sudionike. I dalje ćemo pomno pratiti razvoj situacije te ćemo o svim dodatnim informacijama sve na vrijeme obavijestiti”, izjavili su iz organizacijskog odbora LEAP Summita.


Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je, pak, putem svoje internet stranice izvijestila da se zbog novonastalih okolnosti uslijed epidemije COVID-19 odgađa održavanje konferencije “Europski dan tržišnog natjecanja”.


Ta se konferencija trebala održati 8. travnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a iz AZTN-a najavljuju da će na vrijeme izvijestiti o eventualnom novom terminu održavanja konferencije.