HAK

Zbog olujne bure zatvoren Paški most, od Kikovice do Delnica mogu samo auti

Hina

Foto Marko Dimić PIXSELL

Foto Marko Dimić PIXSELL

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i DelniceKolnici su mjestimice mokri i skliski, moguća je poledica, a zbog jakog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.


Na A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).


Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-D.Lapac.


Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija: Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.


Katamaranska linija Jelsa-Bol-Split isplovljava iz luke Jelsa u 7 sati za Split, bez pristajanja u luku Bol. Danas  trajekt na liniji Molat-Zverinac-Sestrunj-Zadar (Gaženica) u povratnom putovanju isplovljava iz luke Molat u 16 sati umjesto 15 sati.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, osim na GP Tovarnik (Šid) gdje teretna vozila čekaju oko jedan sat na izlazu iz Hrvatske.