Rezultat inspekcije

Zbog neuspjelog pobačaja smjena u Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Smjeni je prethodio inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im je početkom lipnja poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoćeU osječkom KBC-u smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju, nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila stručne propuste u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u ožujku ove godine, potvrdili su Hini u ponedjeljak u bolničkom Ravnateljstvu.


Smjeni je prethodio inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im je početkom lipnja poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoće.


S obzirom na utvrđene stručne propusti u radu klinike, ravnatelj KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, kao odgovorne osobe.
Ravnateljstvo KBC-a Osijek navodi da su postupili sukladno rješenju nadležne inspekcije, a posebno ističu da su i prije dolaska inspekcije proveli unutarnju kontrolu.


Sukladno nalazima unutarnje kontrole, izvršili su, kažu, dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju.


Inspekcijski nadzor na Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek potaknuo je slučaju pacijentice kojoj je, nakon obavljenog pobačaja, ponovno potvrđena trudnoća. Ministar Beroš, nezadovoljan očitovanjem iz bolnice, poslao je inspekciju koja je utvrdila propuste u zbrinjavanju pacijentice.