HAK

Zbog jakog vjetra od Delnica do Kikovice i preko Paškog mosta mogu samo osobni automobili

Hina

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Na Krčkom mostu, zbog olujnog vjetra, zabranjen je promet u oba smjera motociklima, prikolicama za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozilima visine preko 1,9 m, autobusima na kat te autobusima i osobnim vozilima koja vuku malu prikolicuJaki vjetar jutros usporava vožnju na pojedini dionicama cesta uz jadransku obalu dok mokrih kolnika mjestimice ima u Dalmaciji i Slavoniji, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).


Zbog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila na Paškom mostu i autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica dok je za ostala vozila predviđen obilazak državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.
Na Krčkom mostu, zbog olujnog vjetra, zabranjen je promet u oba smjera motociklima, prikolicama za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozilima visine preko 1,9 m, autobusima na kat te autobusima i osobnim vozilima koja vuku malu prikolicu.


Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1Zagreb-Split-Ploče između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine 40km/h, a dionica je otvorena za sav promet.


Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Trajektna linija Prizna-Žigljen u prekidu u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima su zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća čekanja.