MJERE ZAŠTITE

Zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku ipak nije opcija za Hrvatsku

Hina

Foto/Jurica Galoic/PIXSELL

Foto/Jurica Galoic/PIXSELL

"To nije u ovom trenutku opcija za Republiku Hrvatsku", rekao je Davor Božinović novinarima komentirajući poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se što prije donese odluka o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja, te da se zatvore vrtići i škole i Sveučilište u Istarskoj županijiZAGREB – Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku nije opcija za Hrvatsku.


“To nije u ovom trenutku opcija za Republiku Hrvatsku”, rekao je Božinović novinarima komentirajući poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se što prije donese odluka o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja, te da se zatvore vrtići i škole i Sveučilište u Istarskoj županiji.


Božinović je nakon sastanka HDZ-ova tima “Odvažno za Hrvatsku” kazao da su županijski stožeri civilne zaštite organizirani i formirani po istom obrascu kao i Nacionalni stožer, stoga, oni mogu donositi takve odluke i ne moraju čekati nikoga drugog. 
Kao i u Europi, i u Hrvatskoj je od regije do regije razlika u ugroženosti koronavirusom. Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana razgovara o tim stvarima i donosi pravovremene odluke, mjere i preporuke, poručio je.    


Vezano uz unutarstranačke izbore u HDZ-u, Božinović, koji je glasnogovornik Plenkovićeva tima “Odvažno za Hrvatsku”, ustvrdio je da se sve što se događa u kampanji odvija po planu, a reakcija članstva je izuzetno dobra.


“Vidi se da je tim pripremio kvalitetan program, ljudi na njega dobro reagiraju i sigurni smo da će to na kraju biti pobjeda cijeloga tima. Do sve više članova HDZ-a dolaze prave i istinite informacije, koje svjedoče o vrlo dobrom radu Vlade i HDZ-a pod vodstvom Andreja Plenkovića”, kazao je.


Na upit o rejtingu HDZ-a, koji po rezultatima anketa stoji slabije od SDP-a, Božinović je ocijenio kako na to utječe i to što vodstvo suparničkog tima “Opcije za promjene” dovodi u pitanje konkretne rezultate Vlade i HDZ-a pod Plenkovićevim vodstvom. 


“Naravno da se to mora odraziti na javnu percepciju kada je u pitanju HDZ. Međutim, unatoč svemu pokazujemo da vrlo čvrsto upravljamo procesima u državi, da se nosimo s kriznim situacijama i zbog toga je HDZ još uvijek na razini statističke pogreške u odnosu na SDP. Siguran sam da će se 16. ožujka to sve početi lagano mijenjati i stvari će dolaziti na svoje mjesto”, poručio je.


Na pitanje o mogućoj koaliciji s Miroslavom Škorom, podsjetio je na svoju raniju izjavu kako pitanje koalicija nije pitanje političkih programa – to se otvara tek nakon parlamentarnih izbora, kada se vidi tko je koliko dobio. Naš je interes da HDZ, koji će samostalno izaći na izbore, osvoji što više glasova, kaže Božinović.


(Hina) xtdel ymd