Javni WC

Zanimljiv izračun kod dvojnog iskazivanja cijena u Kumrovcu. Jeftinije je mokriti u kunama nego u – eurima

D. K.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Neki su s dvojnim iskazivanjem cijena počeli i prije zakonski određenog rokaHrvatska od 1. siječnja iduće godine ulazi u eurozonu, a od 5. rujna počinje obaveza dvojnog iskazivanja cijena – svaki iznos koji plaćate, od tog ćete datuma u sklopu procesa prilagodbe, vidjeti i u kunama i u eurima.


Da će stvari po prelasku na zajedničku europsku valutu u nas pojeftiniti vjerojatno ne misli nitko. Pitanje je samo za koliko će sve biti skuplje kad se cijene počnu zaokruživati.


Neki su s dvojnim iskazivanjem cijena počeli i prije zakonski određenog roka. Mediji danas pišu o kafiću u Prelogu, gdje gosti već mogu platiti u obje valute. Puno zanimljivija je, međutim, slika koju je danas na proslavi Dana mladosti – radosti u Kumrovcu uhvatio naš fotoreporter Davor Kovačević.
Na velikom parkiralištu za autobuse, kojima je nekoliko tisuća pristaša Josipa Broza došlo u njegovo rodno mjesto, stoji veliki javni WC. A na ulazu u njega istaknuta je obavijest kako se korištenje plaća 2 kune ili – pola eura.


Da još jednom ponovimo ovaj zanimljiv način preračunavanja cijene – dvije kune ili 0,50 eura. Ostaje nam tek nadati se da kumrovačka crtica nije slikoviti nagovještaj onog što nas čeka za koji mjesec.