BERNARD JAKELIĆ

Zamjeniku direktora HUP-a otkaz zbog seksualnog uznemiravanja djelatnica

Hina

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

Jakelić je nakon 24 godine rada dobio otkaz u HUP-u i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnicaZAGREB – Zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i direktor regionalnog ureda Osijek Bernard Jakelić dobio je otkaz nakon prijave za seksualno uznemiravanje djelatnica HUP-a, pišu mediji, a iz HUP-a su potvrdili da su s Jakelićem raskinuli radni odnos.


Kako donosi t-portal, Jakelić je nakon 24 godine rada dobio je otkaz u HUP-u i to zbog više od deset slučajeva seksualnog uznemiravanja djelatnica.


Jakelić je radio u HUP-u od 1996. godine na raznim pozicijama.
HUP je potvrdio da je s Jakelićem raskinuo radni odnos.


„Hrvatska udruga poslodavaca snažno zagovora odgovorno poslovanje koje uključuje nultu stopu tolerancije prema svakom obliku mogućeg nekorektnog ponašanja ili komunikacije na radnom mjestu.


Stoga je vodstvo udruge, odmah nakon što je zaprimilo pritužbu na neprimjereno ponašanje pokrenulo postupak sukladno internim procedurama i zakonskim obvezama, kako bi se utvrdile sve okolnosti i trenutačno otklonila svaka osnova za takve ili slične pritužbe”, stoji u HUP-ovoj izjavi. 


Potvrdili su da su s Jakelićem su raskinuli radni odnos, ali da da detalje postupka i pritužbi ne mogu ulaziti zbog obveze čuvanja tajnosti u postupku.