Prirodno planiranje obitelji

Tečaj na Jarunu: Zagrebački župnik će učiti žene kako pratiti plodne dane za 120 kuna

P. N.

Foto Robert Anić / Pixsell

Foto Robert Anić / Pixsell

"Što je istina o čovjekovom tijelu, o plodnosti? Kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom? Što znači biti otvoren životu i živjeti odgovorno roditeljstvo? Je li kontracepcija rješenje? Na ta i brojna druga pitanja odgovore saznajte u subotu, 30. travnja u svetištu Sveta Mati Slobode na Jarunu", kažu iz župeŽupa Duha Svetoga na Jarunu organizira “tečaj prirodnog planiranja obitelji” u sklopu kojega će polaznice i polaznike učiti o praćenju plodnih i neplodnih dana kod žena.


Tečaj će se održavati u crkvi svete Mati Slobode. Oni koji požele u crkvi doznati kako pratiti plodne dane morat će platiti 120 kuna kotizacije.


“Iako tečaj govori o otajstvu žene, muškarci su itekako dobrodošli. Upoznajte snagu, moć i otajstvenost ženskog tijela”, poručili su.
“Što je istina o čovjekovom tijelu, o plodnosti? Kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom? Što znači biti otvoren životu i živjeti odgovorno roditeljstvo? Je li kontracepcija rješenje? Na ta i brojna druga pitanja odgovore saznajte u subotu, 30. travnja u svetištu Sveta Mati Slobode na Jarunu”, kažu iz župe.


Predavači su Marija Ćurlin, predsjednica Centra za prirodno planiranje obitelji, Ivana Vrbanić, podučavateljica Billingsove ovulacijske metode, i don Damir Stojić, piše 24 sata.


Inače, Marija Ćurlin je sestra Ladislava Ilčića te je na parlamentarnim izborima 2011. bila na drugom mjestu liste HRAST-a. 2012. godine kritizirala je tad najavljeni zdravstveni odgoj u školama tvrdeći da ‘nameće homoseksualnu propagandu’.