Velika akvizicija

Zagrebačka IT tvrtka Five prodana za 250 milijuna kuna: Dio će biti plaćen u novcu, a dio kroz razmjenu dionica

Hina

ilustracija: five.agency

ilustracija: five.agency

Iz Five-a, kojeg su osnovali partneri Viktor Marohnić, Luka Abrus i Sven Marušić, kažu da su zadovoljni tom transakcijom te da će to otvoriti nove prilike na tržištima.ZAGREB – Zagrebačka, globalno prepoznata IT tvrtka Five prodana je britanskoj softverskoj tvrtki Endava za 40 milijuna američkih dolara ili 250 milijuna kuna, doznaje se u četvrtak iz te tvrtke.


To je još jedna velika akvizicija domaće IT tvrtke od strane stranih ulagača, koji će u ovom slučaju dio platiti u novcu, a dio kroz razmjenu dionica i nagradu za nastavak razvoja Fivea, koji je registriran i kao Pet minuta.


Iz Five-a, kojeg su osnovali partneri Viktor Marohnić, Luka Abrus i Sven Marušić, kažu da su zadovoljni tom transakcijom te da će to otvoriti nove prilike na tržištima.
Five zapošljava 157 stručnjaka, urede ima u Brooklynu, New Yorku i Zagrebu, a klijenti su im ponajviše iz SAD-a.


Endava tvrtka pruža usluge digitalne transformacije poslovanja i ima 7.500 zaposlenih te posluje u SAD-u, Europi i Australiji, u Sloveniji, BiH, Srbiji, Rumunjskoj, Moldaviji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venezueli i Kolumbiji.