Rijetka situacija

Zagorska općina imala treći krug izbora: SDP-ovka postala načelnica sa samo tri glasa prednosti

Hina

Iako rijetko, na lokalnim se izborima i ranije znalo dogoditi da se načelnici i gradonačelnici izaberu tek u trećem krugu, prije Kraljevca na Sutli to se dogodilo u Bistrici i u Starom Gradu na Hvaru



Sa samo tri glasa razlike pred svojom protukandidatkinjom, SDP-ova Blanka Stipčić Berić izabrana je u nedjelju, u trećem krugu lokalnih izbora, za načelnicu općine Kraljevec na Sutli.


Stipičić Berić osvojila je 456 glasova, tri više od nezavisne Danijele Pongrac.


Odaziv na izbore bio je vrlo visok, čak 67, 5 posto, od 1.365 birača svoje je pravo iskoristilo njih 922, nevažećih je listića bilo 13.




Zbog tijesnog rezultata, glasački listići dvaput su se prebrojavali, a drugi put uz nazočnost obiju kandidatkinja, javio je HRT.


Kraljevec na Sutli jedina je lokalna jedinica u državi koja je čelnicu izvršne vlasti izabrala tek u trećem izbornom krugu. Naime, od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom, niti jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, pa su birači u nedjelju morali po treći put na birališta.


Iako rijetko, na lokalnim se izborima i ranije znalo dogoditi da se načelnici i gradonačelnici izaberu tek u trećem krugu, prije Kraljevca na Sutli to se dogodilo u Bistrici i u Starom Gradu na Hvaru.


Izborima u toj zagorskoj općini, konačno su završeni lokalni izbori čiji je prvi krug održan 16. svibnja.