Zabrana posjeta u pulskoj Općoj bolnici, prevenira se širenje koronavirusa

Hina

Foto Neven Lazarević, Glas Istre

Foto Neven Lazarević, Glas IstrePULA Pulska Opća bolnica od četvrtka je zabranila sve posjete pacijentima na bolničkim Odjelima, kao privremenu preventivnu mjeru zbog koronavirusa, priopćeno je iz te bolnice.


Na ovu mjeru najveća zdravstvena ustanova u Istarskoj županiji odlučila se, kako su naveli u priopćenju, zbog zaštite bolesnika, a sukladno Strategiji prevencije mogućeg širenja koronavirusa (COVID-19), te prema preporuci Križnog stožera Ministarstva zdravstva.


“Ovo je samo privremena mjera predostrožnosti, a o mogućnosti ponovnih posjeta pacijentima, građani će biti pravovremeno obaviješteni”, poručili su iz pulske Opće bolnice.
Ovakve zabrane posjeta nisu rijetke i provode se na kraći period gotovo svake godine, upravo u veljači kada je obično najjača epidemija sezonske gripe i najveći broj oboljelih.


Od ravnateljice pulske Opće bolnice dr. Irene Hrstić doznaje se da su potvrđeni negativni nalazi na koronavirus na za sada dva sumnjiva slučaja u Puli.


Naime, 30-godišnja žena koja je u utorak zaprimljena u Općoj bolnici Pula nema koronavirus.


Pokazali su to rezultati nalaza iz Zagreba nakon što se žena, koja je prije desetak dana boravila u Italiji, javila u bolnicu s hunjavicom i temperaturom. Žena je otpuštena na kućnu njegu.