Pismo predsjedniku EPP

Vučić ne dolazi na kongres EPP u Zagreb: ‘Mediji u Hrvatskoj na mene su digli hajku…’

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Vođa SNS-a je naveo kako je pripremio „ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom razdoblju“, ocijenivši kako posljednjih tjedana traje „prava medijska haranga“ u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.BEOGRAD – Predsjednik Srbije i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odlučio je da ne sudjeluje na Kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu 20. i 21. studenog i o toj odluci pismom izvijestio predsjednika EPP-a Josepha Daula, objavio je u četvrtak portal lista „Blic“, uz naznaku „ekskluzivno“.


Vučić je čelniku EPP-a u pismu zahvalio na pozivu da se obrati Kongresu u Zagrebu, na koji je pozvan kao predsjednik SNS-a, navevši kao razlog hajku koja se protiv njega vodi u hrvatskim medijima.


Vođa SNS-a je naveo kako je pripremio „ozbiljnu analizu događanja u regiji, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom razdoblju“, ocijenivši kako posljednjih tjedana traje „prava medijska haranga“ u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska.
„Želim dodati da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što se pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu naviknuti na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na koljenima“, naveo je Vučić.


Vučić u pismu ističe kako najvažniji dio njegove politike ostaje “pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti”, no navodi kako istodobno ni na koji način ne želi utjecati na “dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj” te da zbog svega navedenog neće nazočiti Kongresu EPP-a u Zagrebu.


Izražavajući nadu da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti Vučić je pozvao Daula da jedan od idućih važnih događaja za EPP organizira u Srbiji, “gdje su svi dobrodošli i gdje ni protiv jednog člana EPP neće voditi bilo kakva hajka i haranga”.


„Blic“ je, navodeći da je imao uvid u poruku, objavio cijeli tekst Vučićeva pisma Daulu u kojem ga Vučić oslovljava sa “poštovani predsjedniče Daul, dragi prijatelju“, naglašavajući kako se SNS „ponosi pripadnošću obitelji europskih pučkih partija“


„Molim Vas da prenesete moje čestitke našoj partijskoj kolegici Ursuli von der Layen na izboru za šefa Europske komisije, uvjeren da će u ovim teškim vremenima pokazati cijeloj Europi zašto je naša EPP najbolji, najozbiljniji i najodgovorniji izbor“, stoji također u pismu.