Pušten na slobodu

Vlasnik zagrebačkog restorana koji je ilegalno radio: ‘Hrana je bila pred kvarenjem, to su bili moji prijatelji i nisam im naplaćivao’

P. N.

Foto MUP

Foto MUP

Drugi odvjetnik ugostitelja, Milko Križanović, na opasku o zabrani okupljanja ljudi iz više kućanstava odgovara protupitanjem. "Je li netko provjeravao koliko je ljudi došlo na pogreb Miroslava Tuđmana?"



Vlasnik zagrebačkog restorana, u kojem je policija napravila raciju i tamo zatekla 34 gosta, sinoć je pušten na slobodu, jer, prema riječima njegovog odvjetnika Alana Milinkovića, nema razloga za zadržavanje.


Odvjetnik za Dnevnik.hr navodi kako klijent ima čistu kaznenu evidenciju, a dio restorana je zapečaćen te ne postoji opasnost od ponavljanja djela pa je pušten na slobodu. Tvrdi i da je riječ bila o privatnom okupljanju.


“Stranka je direktni vlasnik tvrtke kojoj je, kako su zatvoreni već dva mjeseca, hrana bila pred kvarenjem pa je pozvao najbliže prijatelje na ručak. I to je ukratko to. Ništa posebno nije bilo, nije pružao uslugu, nije naplaćivao”, rekao je Milinković te dodao kako se radi o velikom prostoru što odgovara kriterijima epidemioloških mjera, no složio se da se okupilo više od 10 ljudi iz više od dva kućanstva pa je prekršena ta mjera.




Drugi odvjetnik ugostitelja, Milko Križanović, na opasku o zabrani okupljanja ljudi iz više kućanstava odgovara protupitanjem.


“Je li netko provjeravao koliko je ljudi došlo na pogreb Miroslava Tuđmana?”, prenosi Dnevnik.hr.