NORMALNO RADE

Vlada je negativna! Svi testirani ministri i drugi dužnosnici nemaju koronavirus

Hina

Foto: Darko JELINEK

Foto: Darko JELINEK

Nalaz ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek očekuje se večeras jer se testirala u poslijepodnevnim satima.ZAGREB – Svi testirani ministari i drugi dužnosnici iz Vlade, koji su sudjelovali u subotu na sastanku pripremanja Nacionalne razvojne strategije Hrvatske do 2030. godine, imaju negativne nalaze na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak popodne glasnogovornik Vlade Marko Milić.


Na tom je sastanka sudjelovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kojoj je u nedjelju utvrđena zaraza koronavirusom.


Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, potvrdio je jutros medijima glasnogovornik  Milić.
Nalaz ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek očekuje se večeras jer se testirala u poslijepodnevnim satima.


Ministri Tomislav Ćorić i Josip Aladrović te državna tajnica Terezija Gras nisu se još testirali iz razloga što im je određena mjera samoizolacije.


Osim premijera Andreja Plenkovića, testirani su i negativni ministri Radovan Fuchs, Vili Beroš, Nataša Tramišak, Oleg Butković, Ivan Malenica, Mario Banožić, Tomo Medved, Zdravko Marić, Darko Horvat, Gordan Grlić-Radman, potpredsjednik Boris Milošević te predstojnik Ureda Vlade Frka Petešić i njegova zamjenica Tena Mišetić. Testirali su se i negativan nalaz imaju također i glasnogovornik Vlade Marko Milić, državna tajnica Andreja Metelko Zgombić, savjetnik premijera Zvonimir Savić, glavna tajnica Vlade Ivona Ferenčić te Ivan Krznarić.