Zatvoreni dio sjednice

Vlada imenovala dio članova Savjeta za nacionalne manjine

Hina

Andrej Plenković / Foto Davor Kovačević

Andrej Plenković / Foto Davor Kovačević

To su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov, Anja Šimpraga, Furio Radin, Robert Jankovics, Vladimir Bilek, Armin Hodžić i Veljko Kajtazi Vlada je u četvrtak imenovala dio članova Savjeta za nacionalne manjine koji su po položaju izabrani zastupnici nacionalnih manjina u Saboru, a to su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov, Anja Šimpraga, Furio Radin, Robert Jankovics, Vladimir Bilek, Armin Hodžić i Veljko Kajtazi.


Kako navode u priopćenju nakon zatvorenog dijela Vladine sjednice, zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji član Ravnateljstva Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža Hrvoje Stančić, a novom članicom Ravnateljstva, koja se imenuje na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, imenovana je Ljiljana Dobrovšak.


Donesena je i Odluka kojom se određuje osoba za zastupanje Vlade Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. te je tako razriješena članica Marija Vučković, a novim članom imenovan je Josip Dabro.
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela i zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Plovput d.o.o. Split, imenovanje Ivana Udovičića za direktora tog društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.


Što se tiče kadrovskih pitanja, Daliboru Juriću povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove EU u Ministarstvu unutarnjih poslova te je istovremeno imenovan ravnateljem Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.


Andreji Benić povučeno je pak ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za materijalno-financijske poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova te je istovremeno imenovana ravnateljicom Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.


Renati Pernek Miklenić povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova te je istovremeno imenovana ravnateljicom Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.