Cijepljenje na velesajmu

Više od 1000 pozvanih na cijepljenje u Zagrebu nije odgovorilo na mail

Hina

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Ne znamo je li u pitanju neotvaranje mailova, neodgovaranje samoga termina ili im ne odgovara cjepivo s kojim trenutačno cijepimo (AstraZenecino cjepivo)", rekla je RotimNa Zagrebačkom velesajmu u utorak je nastavljeno masovno cijepljenje građana protiv Covida-19, a za danas je potvrđen dolazak nešto manje od tri tisuće osoba iz druge faze cijepljenja, rekla je glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.


Do kraja tjedna stariji od 65 godina i kronični bolesnici trebali bi biti cijepljeni kako bi mlađi mogli doći na red, izjavila je glavna sestra NZJZ “Dr. Andrija Štampar” Rotim u emisiji Hrvatskoga radija ‘Izaberi zdravlje’.


Komentirala je odgovaranje građana na pozive za cijepljenje, koji stižu elektroničkom poštom.
“Jedan dio poziva ide preko platforme cijepise.zdravlje.hr putem mailova. Jučer smo poslali 2660 mailova, a 1569 osoba je potvrdilo dolazak. Više od tisuću osoba nam nije potvrdilo dolazak. Ne znamo je li u pitanju neotvaranje mailova, neodgovaranje samoga termina ili im ne odgovara cjepivo s kojim trenutačno cijepimo (AstraZenecino cjepivo)”, rekla je Rotim


Ostalih 1200 osoba, dodala je, potvrđeni su od strane liječnika obiteljske medicine koji nam pomažu da imamo što bolji odaziv na masovno cijepljenje.