Moje šanse na izborima

Vili Beroš: Vjerujem da će me birači gledati kroz program. Prihvatit ću funkcije koje mi se nametnu

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Ja ću tijekom izbornog procesa vrlo jasno artikulirati svoj izborni program i vjerujem da će me birači prvenstveno gledati kroz njega...ZAGREB – Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas kako će na izborima jasno artikulirati svoj program ustvrdivši kako je profesionalni angažman u Nacionalnom stožeru jedno, a izborni proces nešto drugo.


“Ja ću tijekom izbornog procesa vrlo jasno artikulirati svoj izborni program i vjerujem da će me birači prvenstveno gledati kroz njega”, kazao je Beroš u Ministarstvu unutarnjih poslova, gdje je nazočio potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova.


Upitan smatra li da će birači povezivati i honorirati njegov rad u Nacionalnom stožeru civilne zaštite na predstojećim izborima, s obzirom da je nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici, Beroš je kazao kako ne bi miješao te dvije stvari, ustvrdivši da je profesionalni i stručni angažman bio jedno, a da je izborni proces nešto drugo.


Nije mogao utjecati
Na pitanje je li iznenađen što na HDZ-ovoj listi za parlamentarne izbore nema bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića, Beroš je kazao da su to određene okolnosti na koje nije mogao utjecati.


“Ja sam odgovoran čovjek i prihvatit ću funkcije koje mi se nametnu ako mislim da sam za njih sposoban”, poručio je.


Beroš je kazao i da se o stanju materijalnih prava zdravstvenih radnika, ali i pitanju reprezentativnosti Sindikata medicinskih sestara, kao i uvijek, treba razgovarati.


“Međutim, moramo biti objektivni, sagledati našu realnu ekonomsku situaciju, ali isto tako pogledti što je na sindikalnoj sceni napravljeno”, kazao je dodavši da su Dodatkom II Kolektivnog ugovora povećana davanja na uvjete rada u izvanrednoj okolnosti, za otprilike 7 posto.


Razgovori predstoje


Ustvrdio je i da je Dodatkom III. kolektivnog ugovora uvaženo pravno shvaćanje Vrhovnog suda i povećana vrijednost prekovremenih sati pro futuro.


“Postoje još neki elementi koje moramo razriješiti, a to je sve ono vrijeme neadekvatnog obračuna, i o tome ćemo zasigurno razgovarati”, poručio je Beroš.