CRVENI ALARM

Veliko nevrijeme u Zagrebu: Noćas se očekuje drugi kišni val u Rijeci

P. N.

Foto N1

Foto N1

Drugi val nevremena noćas se očekuje i na Kvarneru  i u Istri, a u Rijeci bi trebale pasti velike količine kiše

Kao što je i najavljeno, jako nevrijeme stiglo je i na zagrebačko područje.
Pada obilna kiša i puše jak vjetar, javlja N1.


Prekinut je tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga. Mnogi dijelovi grada su potopljeni, a automobili su zaglavili u vodi.


Za područje Zagreba i Karlovca za večeras i tijekom noći na snazi je crveni alarm zbog obilne kiše i bujičnih poplava.
Drugi val nevremena noćas se očekuje i na Kvarneru  i u Istri, a u Rijeci bi trebale pasti velike količine kiše.


Kiša pa razvedravanje


U drugom dijelu noći te veći dio subote u Slavoniji, Baranji i Srijemu kiša, često u obliku pljuskova s grmljavinom, mjestimice izraženijih i obilnih, a prema subotnjoj večeri slabljenje i prestanak oborina. Uz povremeno umjeren do jak sjeverni vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 24°C.


U središnjoj Hrvatskoj u noći i prijepodne također će biti izraženih pljuskova i grmljavine, mjestimice obilne kiše, pa su moguće i bujične poplave. Poslijepodne postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje uz temperaturu između 21 i 25°C.


Izraženih pljuskova i grmljavine u noći će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, a u subotu prijepodne će se djelomice razvedriti, najprije na Jadranu. Zapuhat će umjerena, podno Velebita na udare jaka do olujna bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar, uz umjereno valovito, ponegdje i valovito more. U gorju razmjerno svježe uz temperaturu između 19 i 23°C, a na Jadranu od 26 do 28°C.