Ceranje Donje

Uvredljivi i prijeteći grafiti na pločama na ulazu u rodno mjesto Milorada Pupovca

Hina

Milorad Pupovac, Foto: D. JELINEK

Milorad Pupovac, Foto: D. JELINEK



U ponedjeljak ujutro zadarska Policijska uprava dobila je dojavu da su na cesti na ulazu u selo Ceranje Donje uvredljivim grafitima išarana dva znaka u čijoj je blizini na stupu zalijepljen plakat sa slikom predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, a prema pisanju portala »Novosti«, riječ je o njegovu rodnom mjestu.


»Naši djelatnici odmah su napravili očevid te se nastavlja kriminalističko istraživanje. Obaviještene su nadležne službe koje su uklonile grafite«, potvrdila je za Hinu Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske Policijske uprave.


Prema portalu »Novosti«, riječ je o grafitima uvredljivog sadržaja gdje je preko ploče s imenom sela netko napisao »Ubi Srbina«.




Na stupu u blizini bio je zalijepljen i plakat s Pupovčevom slikom i tekstom pokraj njega: »Teror velikosrpskoga luđaka nad cijelom Hrvatskom posljedica je bolesne Plenkovićeve politike istjerivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske«, navode »Novosti» tvrdeći da radi o naslovnici jednog od zadnjih brojeva ‘Hrvatskog tjednika’.