ODLUKA OPĆINSKOG VIJEĆA

Uskoro naplata parkiranja u garaži sportske dvorane u Matuljima

Marina Kirigin

SNIMIO: MARIN ANICIC

SNIMIO: MARIN ANICIC

Uvjet budućem koncesionaru je prvih pola sata besplatno te maksimalna cijena 5 kuna, a početak naplate planiran je za siječanj 2021. godineMATULJI – Parkiranje u garaži u sportskoj školskoj dvorani u Matuljima i prostoru do garaže uskoro će se naplaćivati. Matuljski vijećnici na posljednjoj sjednici Vijeća dali su zeleno svjetlo za raspisivanje koncesije koja bi u parkirni režim stavila garažu u školskoj sportskoj dvorani te parkiralište pored nje. Donesena je odluka o davanju odobrenja na nacrt ugovora o koncesiji i objavu obavijesti namjere davanja koncesije za obavljanje uslužne komunalne djelatnosti usluge parkiranja u javnoj garaži školske sportske dvorane.


Kompletan postupak do početka naplate koja je planirana za početak siječnja 2021. godine trebao bi biti proveden u idućim mjesecima. Matuljski pročelnik Danijel Jerman objasnio je kako je još lani Vijeće donijelo odluku o formiranju povjerenstva koje je imalo zadatak izraditi analizu studije davanja koncesije te natječajnu dokumentaciju i nacrt ugovora o koncesiji.


– Vijeće je već tada izglasalo da se daje koncesija, s time da je postavilo uvjete: besplatno prvih pola sata parkiranja i maksimalna cijena po satu 5 kuna – rekao je Jerman navodeći kako su na temelju takve odluke obavljane daljnje radnje. Budući koncesionar tim parkirnim površinama upravljat će sljedeće tri godine, a koncesionar koji bude odabran, morat će predložiti Vijeću i svoje opće uvjete poslovanja i cjenik usluga.
Matuljski vijećnici jednoglasno su potvrdili novu ravnateljicu Dječjeg vrtića u Matuljima Esminu Skopljak. Ona će s 2. prosinca ove godine zamijeniti dugogodišnju ravnateljicu DV-a Matulji Jelenu Stepić, koja krajem godine odlazi u mirovinu.


Na sjednici matuljskog Vijeća većina točaka prošla je gotovo jednoglasno, kao i rebalans proračuna koji je umanjen za nešto više od 9 milijuna, odnosno 7 posto, pa bi novi iznosio nešto više od 116 milijuna kuna. Matuljski pročelnik objasnio je kako se smanjenje odnosi na projekt sanacije Osojnice, za koji je izvjesno da neće biti gotov u ovoj godini.


– Proračun je i dalje stabilan i izvršavamo sve svoje obaveze, iako smo prilikom izrade malo nagađali s obzirom na krizu koja nas je pogodila, rekao je Jerman, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine Matulji.