Medulićeva ulica

Urušila se zgrada u centru Zagreba! Kipar Ivan Kujundžić, kojem je uništen atelje, samo je slučajno ostao živ

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Tu su intenzivno radovi na gradilištu tri-četiri mjeseca. Doista moram priznati, u velikom djelu su oni rađeni po svim pravilima struke, no ovaj tu dio atelijera je bio jedan poseban, nadograđeni dio, o kojem se trebalo možda malo više voditi računa."U Zagrebu, u Medulićevoj ulici na broju 12, danas je došlo do urušavanja dijela zgrade, pri čemu, na sreću, nitko nije ozlijeđen.


U urušenoj zgradi atelje ima kipar Ivan Kujundžić, koji je snimku urušene zgrade objavio na svom Facebook profilu.


U trenutku urušavanja kipar Kujundžić se nije nalazio u zgradi, a za Večernji list objasnio je što se dogodilo. Kaže da je ostao živ posve slučajno, jer je prije urušavanja zgrade otišao na kavu.

Foto galerija: Urušavanje zgrade u Zagrebu Foto: Davor Kovačević


– Tu su intenzivno radovi na gradilištu tri-četiri mjeseca. Doista moram priznati, u velikom djelu su oni rađeni po svim pravilima struke, no ovaj tu dio atelijera je bio jedan poseban, nadograđeni dio, o kojem se trebalo možda malo više voditi računa. Da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu to će utvrditi inspekcija. Jučer sam ulazeći u ovaj prostor utvrdio velike diletacije, no nije bilo nikoga na gradilištu i mislio sam da se doista radi o nekom malom sporadičnom radu samog zemljišta, odnosno diletacije samog prostora. Jutros sam došao tu u atelijer, srećom da sam otišao na kavu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio. Sva sreća da sam izašao, nema žrtava na gradilištu i nitko nije ozlijeđen. Odmah sam se pojavio tu, zvali su me jer su mislili da sam nestao, rekao je Kujundžić za Večernji list.Pukim slučajem sam, rekao je, “bio izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore”.


– Jučer su bile velike diletacije i mislio sam obavijestiti radnike koji izvode radove. Prostorija je cijelo vrijeme djelovala napuknuto, a to je dijelom i od potresa. Stradalo je nekoliko skulptura, to ćemo lako napraviti. Važno je da nitko nije stradao, rekao je Kujundžić.